25 december 2009

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Virkat till hyacinten!

Den här gissningstävlingen var nog lite svår. Inget rätt! Själv tyckte jag att det var enkelt eftersom jag har virkat sådana här krukor, påsar, i flera år till mina egna hyacinter och till de jag ger bort. Jag sätter en plastpåse om plastkrukan så att löken kan få vatten. Det är ett enkelt sätt att dölja det fula.
Eftersom ingen svarat rätt bestämmer jag självsvåldigt att den som svarat först får garnhärvorna. Det var "Skruttfia". Maila mig din adress så kommer garnet på posten.

22 december 2009

Tävling: sista ledtråden

Denna julblomma är den vanligaste av alla och säljs i miljontals just nu.

Det börjar komma in mailgissningar men jag kan avslöja att ännu har ingen gissat rätt. Fortsätt!
Om flera gissar på samma användning för "saken" så lottar jag och delar ut ett tröstpris.

21 december 2009

Tävling: ledtråd nr 5

"Saken" är avsedd för en av julens blommor.

Vill du hålla din gissning hemlig för andra kan du maila på den här adressen.

20 december 2009

Tävling: ledtråd nr 4

För passformen behöver "saken" ett hålvarv och en snodd.

19 december 2009

Tävling: ledstråd nr 3

"Saken" är avsedd att dölja något...

18 december 2009

Tävling: ledtråd nr 2

Trots att "saken" inte är särskilt stor går det åt nästan 50 gr Alaska plus lite dekorgarn. Men man kan använda vilket stadigt garn som helst. I det här fallet virkade jag med Perl-inox nr 7.

17 december 2009

Tävling: ledtråd nr 1

"Saken" är tillverkad för en speciell funktion och är min egen idé från början.
Gissa på! Du får gissa flera gånger om du vill.

16 december 2009

TÄVLING!

Gissa vad jag virkar och vinn 3 härvor (50 g/styck) Araucanias handfärgade super fine alpacka!

Vill du vara med länkar du till den här bloggen och skriver det i en kommentar tillsammans med gissningen. Tävlingen avslutas på julafton klockan 12:00 och den som gissat rätt först - eller kommit närmast - får garnet. Då visar jag också det färdiga resultatet. Kom igen - det är ingen mössa!


VINST!

10 december 2009

Skål kungen!

Snart dukar vi till Nobelmiddag framför TV:n och tar en slurk champagne tillsammans med kungen.
Varm getost med honung till förrätt. Oxfilé med råstekt potatis som varmrätt. Och sist tiramisu. Men vi klarar inte av att äta i takt med nobellarna, där är det för släpigt!

Trendfärg 2010

Pantone, världsauktoriteten för färger, menar att nästa års färgtrend är turkos. Det är inte bara ett påhitt utan man gör djuplodande undersökningar. Jag blir glad av att se den - en favoritfärg. Så nu äntligen ska jag nog måla matsalen i, ja-just-det, turkos och köpa mer garn och ull i turkos. Den röda ramen har jag lagt till. Jag tycker att rött till turkos är en riktig stjärnsmäll, inte alls dumt att använda i stickningen.

02 december 2009

Pulsvärmare

Kände att jag behövde en liten kick i decembermörkret och stickade snabbt ett par enkla pulsvärmare på min lika enkla stickmaskin Silver Reed LK-150. De ribbade kanterna stickades för hand. Jag gillar inte falsk ribb. Duttarna är gjorda för hand i maskinen.
Garnet har jag spunnit av Spinspirations underbara falklandsull i färgblandningen 'Electric'. Mjukt och skönt. Duttarna är också av handspunnet garn, en blandning av kungsblå merino och vit tencel och just det lysande vita får duttarna att lysa. Tecel är en produkt av trä hur det nu går till... Men den har likheter med silke och är urstarkt.